ما را دنبال کنید:

شرکت بازرگانی سلین

صادرات و واردات

صادرات پسته در ایران

در سال های اخیر و با ورود آمریکا به بازار صادرات پسته، رقابت تنگاتنگی میان ایران و آمریکا بر سر این تجارت پر سود در گرفته است و آمریکا با توسعه ی مزارع پسته ی خود در ایالت کالیفرنیا و به مدد ایرانیان مقیم آمریکا توانسته است تولید خود را به سطح ایران و حتی بیشتر برساند.

به طور میانگین هر ساله 1.2 میلیارد دلار ارزش صادرات پسته ی ایران است که با توجه به شرایط کشت و تحریم های ایران با افزایش یا کاهش رو به رو بوده است. رقیب سوم ایران و آمریکا در سال های اخیر کشور ترکیه بوده است که البته تولید پسته در ترکیه در مقابل این دو کشور بسیار ناچیز است.

تهیه و تامین پسته درجه یک برای صادرات

روش صادرات پسته ( مجوزهای لازم )

طی کردن مراحل بالا از الزامات صادرات پسته می باشد. پس از تهیه و تامین بار خود می بایست بسته بندی های مناسبی برای حمل نقل آن تهیه شود و تمامی اطلاعات شرکت و اطلاعات مربوط به بار را بر روی بسته بندی ها درج شود. در بیشتر اوقات پسته به صورت فله صادر می شود که در این صورت می توانید اطلاعات را بر روی گونی یا به شیوه ی لیبل زدن هک کنید.

یکی از راحتترین روش ها برای طی کردن مراحل گمرکی، استفاده از ظرفیت های گمرکی محل تامین بار است که برای صادرات پسته می توانید از گمرکات استان کرمان برای طی کردن پروسه ی اظهارنامه و استاندارد ها و.. استفاده کرد. در این فرآیند برای گرفتن مجوز های لازم، گمرک و اداره استاندارد صادرکنندگان را ملزم به گرفتن تاییدیه های بهداشتی محصول و میزان آفلاتوکسین موجود می کنند. البته در صورتی که صادرات پسته به صورت بسته بندی کامل شرکتی و دارای مجوز های بهداشتی شرکت بسته بندی باشد نیازی به تاییده ی مجدد ندارند و این روش مخصوص صادرات پسته فله می باشد.

نحوه صادرات پسته:

برای شروع فرآیند صادرات پسته باید نیاز مشتری در نظر گرفته شود که ممکن است بر اساس کشور مقصد نوع کیفیت پسته مورد نظر متفاوت باشد. معمولا کشورهای اروپایی در این قضیه سخت گیر هستند و بهترین کیفیت پسته به این کشورها صادر می شود. در مقابل کشورهای کمتر توسعه یافته و با درآمد متوسط کیفیت های متوسط بازار بیشتری دارند. پس از انتخاب نوع کیفیت نوع پسته صادراتی با استاندارد های ذکر شده توسط مشتری همچنین مطابق با استاندارد های مورد نیاز گمرک کشور فرستنده و کشور گیرنده تامین می شود. برای مثال بسیاری از استاندارد ها در مورد به آزمایش های تاکید کیفی مواد غذایی هستند به طور مثال استاندارد های مواد غذایی در کشور آلمان بسیار نسبت به مقادیر آفلاتوکسین سخت گیر هستند به همین جهت فقط پسته های با مقادیر بسیار پایین سم آفلا توکسین به این کشور راه پیدا می کنند.

چگونگی صادرات پسته ( باربری و حمل و نقل تا مقصد)

پس از طی کردن تمامی مراحل بالا و گرفتن مجوز ها و استاندارد های لازم نوبت به مرحله ی بارنامه شدن پسته می رسیم. با وجود شرکت های زیادی در زمینه حمل و نقل بین المللی فعال در ایران این مرحله سختی  زیادی ندارد و به راحتی می توانید شرکت معتبری در زمینه بیابید. پس از یافتن شرکت معتبر نسبت به بررسی تمامی مراحل اقدام کنید. ابتدا کانتینری که باید بار پسته در آن قرار بگیرد را به دقت بازرسی کنید . در صورت امکان نسبت به ضدعفونی حشرات و قارچ های احتمالی اقدام کنید. به خصوص اگر  بار باید بر روی دریا حمل شود که رطوبت بالا می تواند بر روی بار تاثیرگذار باشد. برای خشکبار های مانند انجیر خشک به علت حساسیت بالای این جنس می بایست از کانتینر یخچال دار استفاده کرد تا در مدت حمل و نقل آسیب نبیند.

در صادرات پسته و دیگر خشکبار و در عرف تجارت بین المللی بسیار مرسوم است که با ارایه ی پیش نویس تسلیم بار حاوی مشخصات خریدار به شرکت باربری بین الملل نسبت به تسویه حساب نهایی اقدام می کنند و بارنامه و مابقی اسناد را به همراه بار برای خریدار جهت ترخیص نهایی ارسال می کنند. پس از رسیدن بار به مقصد خریدار با همین بارنامه و مابقی اسناد اعمم از استاندارد ها و.. نسبت به ترخیص بار خود از گمرک کشور مقصد اقدام می کند.

برای گرفتن گواهی مبدا از اتاق بازرگانی نیز از بارنامه حمل و نقل استفاده می شود و پس از صدور این گواهی نامه ی مبدا نیز با سایر اسناد برای خریدار نهایی ارسال می گردد تا صادرات پسته آخرین مراحل خود را نیز طی کند.

از مهمترین ارقام پسته صادراتی ایران :

پسته فندقی:

این گونه از پسته نسبت به  دیگر ارقام از سایز کوچکتری برخوردار بوده و از نظر اندازه کمی کوچکتر از فندق می باشد. پسته فندقی به دلیل سایز کوچک و تعداد بیشتر در واحد وزن، مورد توجه قرار گرفته و بیشترین میزان صادرات را در بین همتایان خود دارد.

این پسته در سایز های 26-28, 28-30, 30-32 موجود می باشد.

پسته احمدآقایی

این گونه از پسته اندازه ای بزرگتر از فندقی دارد و دارای بهترین طعم ما بین دیگر پسته ها می باشد به همین دلیل از پسته های محبوب جهت صادرات می باشد  که در کشورهای شرق آسیا مصرف بالایی دارد.

این پسته در سایزهای 22-24, 24-26 موجود است.

  • پسته کله قوچی

    این گونه پسته، اندازه ای درشت و گرد دارد و دارای طعم منحصر به فرد خود می باشد.

    این پسته در سایزهای 18-20, 20-22, 22-24, 24-26 موجود است.

    پسته بادامی

    این گونه پسته به گونه احمد آقایی شباهت دارد و مغز آن شبیه به بادام است.

    این پسته در سایزهای 24-26, 26-28, 28-30 موجود است.

    مغز پسته

    مغز پسته تهیه شده از پسته های دهن بسته

    مغز پسته سبز

    این نمونه جهت استفاده در صنایع غذایی برای طعم دهی و استفاده در بستنی و دسرها مورد استفاده قرار می گیرد.

    پسته اکبری

    این گونه از پسته در مقایسه با گونه احمدآقایی دانه های کشیده تر دارد که باعث شده قیمت بالاتری نیز داشته باشد به نحوی که گرانقیمت ترین پسته صادراتی ایران لقب گرفته است.

    این پسته در سایزهای 20-22, 22-24 موجود است.

تماس با ما